Et skævt tillykke med de 75 Ã¥r …

I dag fylder Allan Stewart Konigsberg 75år …. et ikon for en snart glemt tid!, (heldigvis er den og hans levened rigt dokumenteret på og i diverse medier)

Og hvad rager det i grunden mig? tænker du så sikkert…

Sikkert ikke særlig meget, det gjorde det egentlig heller ikke mig. Men for et par år siden var det som om at jeg for alvor fik øjnene op for denne personlighed, en personlighed, som i mit univers og gennem mange år ja faktisk det meste af mit liv (i hvert fald det voksne), har været forbundet med mine forældres generation og så i den grad tåkrummende (som i JEG HOLDER DET IKKE UD) retorik.

Jeg vil faktisk gå så vidt som til at sige at jeg hadede ham af hele mit hjerte, jeg syntes simpelt hen han var SÅ irriterende på en infam irriterende måde! Jeg udvandrede ofte i protest hvis mine forældre eller andre så film med og af ham, i min nærhed!…  jeg forstod det simpelthen ikke og syntes bare det var pinligt og irriterende…

Jeg tror ikke jeg var i stand til at forstå SORT … eller SKÆVT…

Men, men, men …. Man kan lære at elske selv det mest irriterende, grimme, sorte, skæve og aparte over tid. (eller nogen gør!)  ;-)

Faktisk er jeg begyndt helt at holde af Allan Stewart Konigsberg og hans ofte meget sorte/skæve tilgang til livet, alle hans så ualmindeligt pinlige finurligheder, som han ynder at udstille i sine film, ofte med meget simple og til tider nærmest anstrengende virkemidler.

Allan Stewart Konigsberg besider i den grad en sær, skæv og meget krøllet hjerne, men han formår alligevel på skarpeste vis og på sin helt egen måde, at formidle sine selvironiske sorte, egocentriske og samfundskritiske tanker via filmmediet, og jeg tror det er det mange i mine forældres generation er faldet for, jeg har så først for nylig lært at forstå denne sære personligheds retorik og virkemidler, eller det bilder jeg i hver fald mig selv ind!

Og så er han jo december barn og skytte, og det kan Vi godt lide, for det er Vi også selv ;-) …. Og på mange områder kan jeg trods en stor aldersforskel godt nikke genkendende til mange af de eksistentielle tanker der rumsterer i hans hoved og sind, og på en eller anden måde spejle mig i hans krøllede sorte, skæve sind.

Jeg tror faktisk godt jeg kan sige, at mit liv som film nok på nogen områder ville minde en del om hans univers…. 8O

For nylig læste jeg denne artikel om ham i Politiken … og jeg deler ubetinget hans opfattelse af livet, jeg har så nok valgt i en noget tidligere alder end ham, at give slip på tanken om at der reelt er en mening med livet. …. Om det er godt eller skidt skal jeg ikke kunne sige…

Men hans udsagn »Jeg tror på at overleve længst muligt«, kunne godt gå hen og blive en slags mantra for mig. For hvis jeg endelig skal tro på noget … ja så er det et meget godt bud!

Bag navnet Allan Stewart Konigsberg, (til dem der ikke ved det), gemmer sig selvfølgelig Woody Allen.

wa_20101201_l.jpg

SÃ¥ tillykke Woody Allen, (Allan Stewart Konigsberg).

Leave a Reply

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word